"Slachtoffer ongeluk Demkabrug knapt snel op"

UTRECHT - De 18-jarige jongen, die donderdagavond van de Demkabrug in Utrecht viel, ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens zijn ouders verloopt zijn herstel voorspoedig. Dat laten ze aan RTV Utrecht weten. Ze doen daarbij een oproep aan de gemeente om te zorgen voor veilige hangplekken voor jongeren.
De jongen viel vrijdagavond van de spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal en raakte zwaargewond. Een trauma-arts uit een helikopter is lang bezig geweest voor de tiener in een ambulance naar het ziekenhuis kon worden gebracht. "Hij heeft 80 tot 85 procent van zijn botten gebroken", zegt zijn vader Wim Versteeg. Zelf weet het slachtoffer niets meer van de valpartij.

CHILLEN

Tegen zijn ouders zegt hij dat hij daar rondhing. Wim en zijn moeder Monique Versteeg vinden het een vreemde plek, maar snappen wel dat hangjongeren in de wijken niet welkom zijn en dus andere plekken zoeken om te 'chillen'.
"Zeker voor jongens van 16 tot 20 jaar is helemaal niets te doen", zegt Wim Versteeg. "Vroeger waren er nog buurt- en clubhuizen, waar ze voor hun vertier terecht konden, maar die zijn er nauwelijks meer." Ze hopen dat de gemeente het beleid snel aanpast.

"Utrecht, zorg voor veilige hangplekken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.