Rechter zet Utrecht en prostituees om tafel

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat met prostitueecoöperatie Freya om tafel over de ramen in de Hardebollenstraat. Dat is de uitkomst van een rechtszaak dinsdagmorgen.
Freya-directeur Caja van Tolie is al een jaar bezig om 17 ramen op de Hardebollenstraat te openen, maar zegt door de gemeente getraineerd te worden. De rechter liet de gemeente vervolgens beloven dat er vaart wordt gemaakt met de gesprekken en afhandeling.
"De gemeente moet de aanvraag weer in behandeling nemen. We gaan kijken hoe de procedure zich verder ontwikkeld, maar ik ben blij met steun van de rechtbank", zegt Van Tolie tegen RTV Utrecht.
Van Tolie hoopt dat nog dit jaar de eerste prostituees terug zijn in de Utrechtse Hardebollenstraat. Zelf zal ze niet achter de ramen gaan zitten. "Ik zal druk zijn met de regels van de gemeente en het contact met de omwonenden", zegt ze.

MISSTANDEN

De gemeente sloot de peeskamers in de binnenstad van Utrecht omdat er sprake zou zijn van misstanden, zoals gedwongen prostitutie. De sluiting is omstreden. Eerder deze week bleek uit een onderzoek van criminologen dat de vrouwen sinds de sluiting veel slechter af zijn.
Omwonenden hopen overigens dat de ramen dicht bijven. Ze zeggen dat sinds de sluiting de overlast en criminaliteit enorm is afgenomen.
De gemeente wilde geen reactie geven over de rechtszaak aan RTV Utrecht.

Rechter zet Utrecht en prostituees om tafel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.