Groeiend verzet tegen afvalsysteem Woerden

WOERDEN - Bewoners van de Woerdense wijk Snel en Polanen hebben een alternatief bedacht voor de omstreden afvalplannen van de gemeente: ze willen de ondergrondse afvalbakken terug. De gemeente wil daar juist vanaf omdat daardoor niet genoeg afval zou worden gescheiden.
Woerdenaren moeten volgende week kiezen uit drie afvalinzamelingssystemen. Met een sticker op hun kliko kunnen ze aangeven welke optie hun voorkeur heeft. Zo kunnen ze kiezen tussen een lagere afvalstoffenheffing of betalen per volle vuilnisbak.
Margreet Karsemeijer heeft liever een vierde optie. Ze ontwierp een sticker die mensen op hun kliko kunnen plakken. 'Woerdens afval Ondergronds' staat er op.
"Wij willen geen kliko's, wij willen ondergrondse containers", zegt Karsemeijer. "Sterker: de ondergrondse containers die ze hier net weggehaald hebben, zonder eerst met ons te overleggen, die willen we weer terug."
Ook Inwonersbelangen bemoeit zich met de afvalkwestie. Volgens de partij werkt een nieuw afvalsysteem fraude en ruzie in de hand en is het bovendien erg duur. "Waarom moeten er voor dit soort problemen zulke complexe en kostbare oplossingen worden bedacht?", vraagt raadslid Theo Peters zich af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.