Hoe komt u naar de Tour?: parkeerterreinen, fietsenstallingen en voetgangersbruggen

UTRECHT - De Utrechtse Tourorganisatie heeft meer informatie verspreid over de bereikbaarheid op zaterdag 4 en zondag 5 juli.
Rond de stad zijn meerdere transferia waar mensen hun auto kunnen parkeren en dan verder kunnen reizen: te voet, met de fiets of het ov. In Groenekan en Bunnik zijn speciaal voor de Tour parkeerterreinen ingericht. Tickets kunnen vooraf al worden gekocht.
Langs het hele parcours zijn ook fietsenstallingen te vinden. Op twee plaatsen (bij het ROC Vondellaan en in hal 2 van de Jaarbeurs) zijn ook speciale racefietsstallingen.
Bij rotonde De Berekuil kunnen bezoekers vanaf Transferium Groenekan en de parkeerplaats voor touringbussen, het parcours oversteken en bijvoorbeeld doorlopen naar het Wilhelminapark of de Utrechtse binnenstad.
Om het parcours over te steken worden twee speciale voetgangersbruggen geplaatst (met de fiets mag je hier niet oversteken):
- Op het Lucasbolwerk (naar het Wilhelminapark);
- Op de Platolaan-Weg tot de Wetenschap zodat je van het Utrecht Science Park en de Galgenwaard naar het Wilhelminapark kunt lopen.
Met de fiets kun je op twee plaatsen onder het parcours doorsteken (deze doorgangen zijn ook te gebruiken door voetgangers):
- Venuslaan / Albatrosbrug (aan beide zijden). Vanuit de richting Houten, Nieuwegein, Bunnik, Lunetten, Hoograven, Kanaleneiland kun je van hieruit naar het Wilhelminapark en Centrum fietsen;
- Balijebrug, aan beide zijden van het water, (Kanaalweg en Merwedekade) rijd je van het Jaarbeursgebied naar andere stukken van het parcours.
Op de over- of ondersteekplaatsen kun je niet naar de renners en het parcours kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.