RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM: Biltse doodrijder moet cel in voor pooierpraktijken

DE BILT - De jongen die mei 2013 de Biltse oud-wethouder Jan van Eijken doodreed, moet de gevangenis in voor vrouwenhandel als het aan justitie ligt. Het OM eiste dinsdag een celstraf van veertien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, tegen de 19-jarige Abderrahim I. uit De Bilt.

Hij liet afgelopen winter een minderjarig meisje als prostituee werken in een Bilts hotel. I. maakte een foto van haar in lingerie en zette een seksadvertentie op Kinky.nl. Het meisje kreeg de werknaam 'Wendy'.


OPBRENGST

I. regelde de klanten en afspraken en boekte hotelkamers voor het slachtoffer, waar hij haar ook naartoe bracht, aldus het OM. De opbrengst van de prostitutiewerkzaamheden verdween in de portemonnee van de Biltenaar, stelt justitie.


PROEFTIJD

I. zat gedurende de pooierpraktijken nog in zijn proeftijd voor het dodelijk ongeval op de Hessenweg in De Bilt, waarbij oud-wethouder Van Eijken om het leven kwam. De jongen was toen 17 jaar. Hij reed te hard en vluchtte na het ongeluk. Direct na de uitspraak in deze zaak begon hij het meisje over te halen tot het werken in de prostitutie, stelt het OM.


ONKENNING

Op de zitting verklaarde I. ontkennend over zijn rol. Het initiatief kwam van haar, hij heeft er geen geld aan verdiend, zegt de Biltenaar. De deskundigen die hem hebben onderzocht, hebben een persoonlijkheidsstoornis geconstateerd: narcistische trekken, een gebrekkige empathie en egocentrisme.

De officier vond op basis van het dossier de rol van de verdachte bewezen: hij heeft zich schuldig gemaakt aan mensenhandel, aan schending van mensenrechten. Dat is een ernstige vorm van criminaliteit waarvoor de strafmaat in het recente verleden is verhoogd.


EIS

Bij zijn eis hield de officier rekening met de korte duur, de jonge leeftijd van de verdachte maar ook met zijn verleden. Hij eist daarom de 81 dagen jeugddetentie die in de eerdere zaak voorwaardelijk waren opgelegd.

Voor het nieuwe feit eiste hij een celstraf van 14 maanden waarvan vier voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar met daarbij reclasseringscontact, een behandelverplichting, dagbesteding, een contactverbod en een locatiegebod.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht