Amersfoort akkoord met bezuinigingsplan

AMERSFOORT - De Amersfoortse gemeenteraad is akkoord met het bezuinigingsplan dat de stad uit de financiële problemen moet helpen. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de laatste raadsvergadering over de nieuwe begroting.
Verantwoordelijk wethouder Hans Buijtelaar kijkt positief terug op de afgelopen periode waarin heftig gedebatteerd werd over de begroting. "Met het akkoord brengen we voor meerdere jaren de begroting op orde. Niet alleen voor 2015, maar ook voor de opgaven die er al lagen."
Ook D66-fractievoorzitter Bart Huijdts is tevreden over de herstelbegroting. "Ik heb het gevoel dat met dit resultaat de provincie genegen is om het preventief toezicht er vanaf te halen. Ik geef toe dat je de stad meer had moeten betrekken als we meer tijd hadden gehad. Maar die tijd was er gewoon niet", aldus Huijdts.
De komende jaren moet de gemeente 19 miljoen euro bezuinigen om het preventief financiële toezicht van de provincie op te heffen. Daarom wordt overal de kaasschaaf over heen gehaald. Geen enkele vereniging of instantie wordt hierbij gespaard.
Over een maand is echt duidelijk of de herstelbegroting goedgekeurd is. Buijtelaar verwacht dan dat de provincie alles heeft bestudeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.