Toekomst fietsbrug Nigtevecht lijkt onzeker

STICHTSE VECHT - Er is nog steeds onduidelijkheid over de toekomst van de fietsbrug bij Nigtevecht. Politieke partijen voelen zich onder druk gezet omdat de provincies Utrecht en Noord-Holland al bezig zijn met de aanbesteding, terwijl de gemeenteraad het bestemmingsplan nog niet heeft goedgekeurd.
De brug moet in 2017 gereed zijn, maar stuit nog op veel bezwaren. Zo heeft de dorpsraad van Nigtevecht problemen met de locatie. Verwacht wordt dat er jaarlijks zo'n 50.000 fietsers van de brug gebruik zullen maken. "Op dit moment past er al amper één landbouwvoertuig over de Vreelandseweg. Als daar 50.000 fietsers bij komen levert dat gevaarlijke situaties op", zegt voorzitter Kees Neervoort.
Rob Roos van Streekbelangen is ook fel tegen de brug. "10 tot 12 miljoen euro is veel te veel geld voor een brug die inwoners van Nigtevecht helemaal niet willen. Dit geld kan je veel beter inzetten voor de verbetering van verkeersveiligheid of het openbaar vervoer."
Wethouder Pieter de Groene is duidelijk. "Als de gemeenteraad tegen het bestemmingsplan stemt, komt er geen brug." Maar dat is volgens burgers en gemeenteraadsleden niet genoeg. Zij willen juist wel een brug, maar niet op de geplande locatie.
Gerry Rijsterborgh-Plomp van Maarssen 2000: "Als wij tegen dit bestemmingsplan stemmen omdat we de brug graag ergens anders zien, kan dat ook betekenen dat we helemaal geen fietsbrug meer krijgen. Als dat de consequentie is, moeten we wel voor stemmen. Want een fietsbrug op de verkeerde plek is nog altijd beter dan helemaal geen fietsbrug."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.