Personeel Klomp Groepsvervoer moet wachten op salaris

EDE/UTRECHT - Het personeel van Klomp Groepsvervoer krijgt uiterlijk eind juli het resterende deel van het salaris dat nog uitbetaald moet worden.
Het bedrijf in Ede verkeert in financiële problemen en kon daardoor eind vorig maand geen loon uitbetalen. De circa 800 medewerkers kregen alleen het vakantiegeld gestort dat werd aangevuld tot het normale maandelijkse salaris.

INGELICHT

Het bedrijf heeft het personeel vorige week per brief ingelicht over de problemen. Daarin zegt Klomp niet verder te kunnen zonder hulp van derden. Daarom is het in gesprek met een nieuwe investeerder. Medewekers worden ook nog bijgepraat tijdens speciale regiobijeenkomsten. Dinsdagavond werd er een gehouden in Utrecht.

BONDEN

Vakbonden FNV en CNV zijn op de hoogte van de ontwikkelingen bij het bedrijf. Het vakantiegeld zou volgens de FNV uitgekeerd zijn om te voorkomen dat Klomp een boete krijgt van het Sociaal Fonds Taxi.
Het wagenpark van Klomp bestaat uit 750 auto's. Dagelijks vervoert het bedrijf 6000 mensen. Klomp Groepsvervoer rijdt in onze regio onder meer voor de gemeente Soest en voor zorginstelling Reinaerde in Zeist. Op dit moment organiseren ze nog het leerlingenvervoer voor de gemeente Utrecht, maar die opdracht zijn ze vanaf volgend schooljaar kwijt. Klomp verloor de aanbesteding aan Connexxion.

VRAGEN

De SP in Utrecht stelt donderdag vragen aan wethouder Kreijkamp van Onderwijs over vervoersbedrijf Klomp. Zo wil de partij weten wat het college gaat doen om te zorgen dat de chauffeurs alsnog hun loon krijgen. Ook vraagt SP zich af welke gevolgen het niet uitbetalen heeft op het halen en brengen van de leerlingen.

SP-raadslid Vincent Wijlhuizen over Klomp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.