Utrechters weinig trots op hun provincie

PROVINCIE UTRECHT - Het is slecht gesteld met de provinciale trots in Utrecht. Zeeuwen, Groningers en Friezen zijn het meest trots op de eigen provincie, Utrechters staan op plaats tien. Maar de merkkracht van de Domstad is wel erg hoog. De stad staat na Amsterdam en Maastricht op plek 3. Dat blijkt uit een onderzoek naar de bewonerstevredenheid.
Inwoners van andere provincies waarderen Utrecht daarentegen veel beter dan de eigen inwoners. Dan komt Utrecht op plek 5. Opvallend is wel dat inwoners van de stad Utrecht erg positief zijn over hun eigen stad, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdammers en Rotterdammers.
Verder ontdekten de onderzoekers dat de Utrechtse Heuvelrug goed scoort in de categorie streken en dat steden met een historisch centrum zijn het populairst onder bezoekers. Maastricht staat op plek 1, gevolgd door Amsterdam, Groningen, Den Bosch, Haarlem en op plek 6: Utrecht. Als het over architectuur gaat, komt Utrecht op plek 8.
Volgens de onderzoekers kunnen stadsmarketeers nog veel leren van hun collega's in het dorp: in kleine plaatsen is de bewonerstevredenheid vaak veel hoger.
Het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy werd voor de derde keer gehouden. Er werden 12.750 Nederlanders ondervraagd op 43 factoren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.