Bouw asohuizen Utrecht uitgesteld

UTRECHT - De Utrechtse asohuizen komen nog altijd niet van de grond. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. De Skaeve Huse hadden volgende maand open moeten gaan, maar de bouw moet nog beginnen.
In de Skaeve Huse worden mensen ondergebracht die in het verleden ernstige woonoverlast hebben veroorzaakt. Na veel discussie zou de bouw van die huisjes begin dit jaar beginnen, maar door problemen met de aanbesteding is de bouw van het project nog steeds niet gestart. Dat zegt PvdA-raadslid Bouchra Dibi op basis van informatie van een ambtenaar. De gemeente zou ruzie hebben met de projectontwikkelaar.
Verantwoordelijk wethouder Margriet Jongerius erkent dat het project vertraging heeft opgelopen. Ze laat weten onvoldoende betrokken te zijn geweest bij de Skaeve Huse. Volgens haar start de bouw op zijn vroegst komende winter."Binnen twee weken verwachten we een definitieve overeenkomst met de projectontwikkelaar. Dan maken we bekend wie het gaat uitvoeren. Die partij kan dan later deze maand een omgevingsvergunning gaan aanvragen."

GESCHOKT

Oppositiepartijen reageren geïrriteerd. De gemeenteraad is al die tijd niet geïnformeerd en rekende erop dat de huisjes volgende maand open zouden gaan. De PvdA-fractie wil opheldering van het college. Dibi is geschokt, van RTV Utrecht moest ze horen wat de laatste stand van zaken is.
Dibi gaat later donderdag tijdens de raadsvergaderin mondelinge vragen stellen over de kwestie. Dibi: "In 2013 is besloten om de Skaeve Huse te bouwen en is er een aanbesteding gedaan. En nu wordt het 2015. Ik vind het heel kwalijk dat we hier niet over geïnformeerd zijn." De gemeente laat weten dat de wethouder dan tekst en uitleg zal geven.
Volgens Dibi is er dringend behoefte aan de Skaeve Huse, omdat er gezinnen zijn die op de woningen wachten.

De vertraging van de Skaeve Huse is frustrerend, vindt PvdA-raadslid Dibi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.