Verbazing over reclamestunt van Utrechtse sportschool

Hier staat het busje al drie weken, pal voor de deur van de concurrent
Hier staat het busje al drie weken, pal voor de deur van de concurrent © RTV Utrecht
UTRECHT - Twee Utrechtse sportscholen zijn verwikkeld in een uit de hand gelopen reclamestunt. Bij het onlangs geopende Basic Fit aan het Europaplein staat al drie weken een busje van concurrent Gym4all voor de deur.
Het busje met reclamestickers erop is expres neergezet om klanten te verleiden voor de andere sportschool te kiezen. "Een beetje zielig", vindt een medewerker van Basic Fit.
De medewerker benadrukt dat hij niet boos is. "Ze doen niets illegaals. Ik snap ook wel dat zij het vervelend vinden als ze klanten aan ons verliezen, maar om nou expres dat busje met hun logo erop voor onze neus te parkeren..."

RECLAMESTUNT

Een medewerker van Gym4all, dat een paar honderd meter verderop zit, geeft toe dat het busje er niet toevallig staat. "We willen graag laten zien dat wij er ook zijn en dat je bij ons goedkoper kunt sporten."
De sportschool die aan de Kanaalweg zit, is naar eigen zeggen niet begonnen met de pesterij. "Toen zij hier kwamen, hebben ze heel vaak ook voor onze deur gestaan met een auto met reclame erop."

PARKEERGELEGENHEID

Bewoners van City Campus MAX, voornamelijk studenten, zijn niet blij met de actie. Het busje van Gym4all houdt wekenlang een plek bezet op de parkeerplaats. En dat terwijl er al zo weinig ruimte is waar buurtbewoners de auto kwijt kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.