B en W Utrecht erkent: Informatie Skaeve Huse schoot tekort

UTRECHT - Het Utrechtse stadsbestuur had de gemeenteraad eerder moeten informeren over de problemen bij de bouw van de zogeheten Skaeve Huse en studentenwoningen in Leidsche Rijn. Dat erkende wethouder Geldof na boze vragen vanuit de gemeenteraad.
RTV Utrecht ontdekte dat de bouw van de huizen voor mensen die zich niet kunnen aanpassen, grote vertraging heeft opgelopen. Begin 2015 zou met de bouw worden begonnen, maar de aannemer kan door problemen met de financiering pas eind dit jaar een start maken.
De raadsleden waren boos dat de RTV Utrecht eerder informatie kreeg over het uitstel dan de gemeenteraad. Volgens Geldof stond het uitstel al wel in enkele rapporten en is de media niet pro-actief benaderd. "We hebben gemeld wat al in rapporten stond: namelijk dat er vertraging is."
Geldoff erkende in de raad dat hij de problemen bij de aannemer vorig jaar al vermoedde en het toen al expliciet aan de raad had moeten meedelen. Met die woorden nam de gemeenteraad genoegen.

HUURINKOMSTEN

Door het uitstel loopt de gemeente zo'n 43.000 euro aan huurinkomsten mis. De stad moet ook opdraaien voor de plankosten. Hoeveel dat is, kon Geldoff niet zeggen.
Overigens was het lange tijd onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het dossier. Er zijn drie wethouders bij betrokken, maar uiteindelijk nam Geldoff het woord als wethouder voor Leidsche Rijn.
In de Skaeve Huse zouden vanaf deze zomer overlastgevende Utrechters komen wonen. De toekomstige bewoners hebben vaak psychische problemen of verslavingen. De huizen moeten komen vlakbij de Hogeweidebrug, waar tot voor kort de Rode Doos stond.

Vragen en antwoorden in de gemeenteraad over de vertraging van de Skaeve Huse

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.