Rotondes in Utrecht voortaan gesponsord

UTRECHT - Bedrijven kunnen zich melden bij om een rotonde in de gemeente Utrecht te sponsoren. In ruil voor leges en onderhoud mag er reclame op worden geplaatst. Met de opbrengst worden openbare toiletten in parken gefinancierd. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.
Het gaat om 47 rotondes waarvoor een exploitant wordt gezocht. Die mag maximaal vier reclameborden van 70 centimeter hoog op de rotondes neerzetten. Er zijn 32 rotondes die ook opnieuw mogen worden ingericht door een bedrijf.
Niet alle rotondes in de stad zijn geschikt, vindt het college van B en W. Zo zijn drie rotondes monumenten en een paar te klein om er reclameborden op te zetten. Ook zijn er rotondes die binnenkort verdwijnen.
Het plan is afkomstig van de VVD en kreeg steun van onder meer D66. De PvdA vindt het plan niets en ook GroenLinks baalt van de "economisering van de openbare ruimte".
De exploitatie van de rotondes moet de stad jaarlijks zo 'n 32.500 euro opleveren en nog eens 47.000 euro besparen aan onderhoud. Het kost Utrecht zo'n 10.000 per jaar om de contracten te maken en in de gaten te houden of de exploitant zich wel aan de afspraken houdt.

Stemming in de raad over sponsoring rotondes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.