TivoliVredenburg opent met festival

UTRECHT - In het nieuwe Muziekcentrum TivoliVredenburg is zaterdag het openingsprogramma van start gegaan.
In de vijf zalen staan optredens gepland van onder anderen Janine Jansen, The Opposites, Arthur & Lucas Jussen en The Kyteman Orchestra samen met het Radio Filharmonisch Orkest. Het evenement begon om 19.00 uur en duurt tot 05.00 uur. RTV Utrecht en UStad zenden tussen 19.30 uur en 22.40 uur een deel van het openingsprogramma live uit.
Op zondag volgt een familiedag voor het jeugdige publiek. In de komende twee weken vindt verder het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen plaats, evenals diverse concerten. De officiële opening wordt op donderdag 3 juli verricht door koning Willem-Alexander. Op die dag speelt ook The Scene voor het allerlaatst. De band stopt ermee omdat frontman Thé Lau ongeneeslijk ziek is.

GELUIDSLEK

Vorige week kwam TivoliVredenburg nog in het nieuws omdat het muziekcentrum te maken heeft met zogenoemde geluidslekken. Daardoor dreunt met name housemuziek door in de zalen voor kamermuziek en jazz. Volgens een woordvoerder hebben de bezoekers hier voorlopig vanwege de programmering geen last van. Naar een oplossing wordt gezocht.
TivoliVredenburg neemt de plaats in van poppodium Tivoli, Jazzclub SJU en het oude Muziekcentrum Vredenburg. Naast het oude muziekgebouw is de afgelopen jaren gebouwd aan een nieuw muziekcentrum, dat ruimte biedt aan vijf concertzalen. Afgelopen maand namen bezoekers van poppodium Tivoli afscheid van de locatie aan de Oudegracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.