Topman Timo Huges per direct weg bij de NS

UTRECHT - Topman Timo Huges is vrijdag per direct uit zijn functie bij NS gezet. De Raad van Commissarissen verwijt hem onjuiste en onvolledige verklaringen te hebben gegeven over gerommel bij de NS rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Huges krijgt geen vertrekvergoeding mee.
Ook Jeff Hoogesteger, de topman van NS-dochter Abellio, waarvoor Qbuzz het busvervoer in Limburg zou doen, uit zijn functie ontheven. Ook hij krijgt geen ontslagvergoeding, valt in de verklaring van de Raad van Commissarissen te lezen.
NS speelde gevoelige informatie van concurrenten Arriva en Veolia door aan de eigen dochter Abellio, dat ook aan de aanbesteding meedeed en de aanbesteding ook won.
Huges zou een aan hem geadresseerde mail met concurrentiegevoelige informatie van vervoersbedrijf Veolia hebben doorgestuurd naar NS-dochter Qbuzz, terwijl dat strikt verboden is. Qbuzz zou binnen Abellio het busvervoer doen.
De Raad van Commissarissen laat weten dat het onderzoek wordt voortgezet. "Dat onderzoek wordt voortgezet totdat van deze affaire de onderste steen boven is."
Huges is de tweede topman in twee jaar tijd die het veld ruimt bij de NS. Voorganger Bert Meerstadt vertrok in 2013 nadat hij in het nauw gedreven was door de problemen met de Fyra. Huges wordt tijdelijk opgevolgd door financieel topman Robbe.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.