Ondernemers Woerden: Randweg kan veel goedkoper

WOERDEN - De aanleg van een westelijke randweg rond Woerden hoeft niet meer dan 12 miljoen euro te kosten. Dat zegt een groep ondernemers in Woerden-West en Zegveld. Volgens hen zijn bouwbedrijven bereid om goedkoper dan de gemeentelijke begroting te werken.
Woerden wil miljoenen steken in het bestaande wegennetwerk. De doorstroming moet beter door onder meer rotondes en fietspaden aan te leggen. Volgens de ondernemers is dat echter een heilloze weg.
"Wij geloven daar niet in", zegt woordvoerder Albèrt de Goey namens de ondernemers. "Wat je in dat scenario houdt, is dat vrachtwagens, tractoren en fietsende scholieren elkaar continu tegen blijven komen."
Coalitiepartijen D66 en Progressief Woerden zijn tegen de plannen van de bedrijven. Fractievoorzitter Marieke van Noort van Progressief Woerden "Die randweg gaat ten koste van het Groene Hart en uit onderzoek is gebleken dat slechts 12 procent van het verkeer de weg zal willen gebruiken. Het is dus heel veel geld voor een kleine vermindering van de verkeersdruk."

Ondernemers maken goedkoper plan voor randweg Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.