Onweer op komst: avondvierdaagsen ingekort of afgelast

PROVINCIE UTRECHT - Wegens het verwachte noodweer vrijdagavond zijn meerdere avondvierdaagsen aangepast. Sommige organisaties hebben de route ingekort of helemaal afgelast.
BAARN: In Baarn wordt de tocht gelopen.
BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN: De start is om 18.00 uur en de routes worden ingekort. Het defilé zal rond 19.15 uur plaatsvinden.
BUNSCHOTEN: De organisatie kort de route fors in. Om 18.30 uur begon de tocht en vrijwel direct volgde het defilé. Daarna lopen de deelnemers nog even door.
DE BILT/BILTHOVEN: De wandeltocht wordt afgelast, maar de intocht wordt mogelijk wel gelopen. Het idee is om dat te doen nadat de onweersbuien over de gemeente zijn getrokken, zo rond 20.30 uur, zegt de organisatie.
HOOGLAND: Er wordt een verkorte route gelopen. De lopers voor de 5 en de 10 kilometer worden samengevoegd. Dat betekent dat de intocht al om 18.45 uur heeft plaatsgevonden. Mogelijk dat daardoor de muziekkorpsen niet kunnen meelopen.
HOEVELAKEN: De organisatie beraadt zich nog, maar met onweer wordt er sowieso niet gelopen, zegt de organisatie. Deelnemers mogen ook zelf besluiten helemaal niet te komen. Het hangt van het weer af of de intocht doorgaat. Die is gepland rond 20.00 uur.
KORTENHOEF: Vanwege de warmte is besloten de 10 kilometer te schrappen en het starttijdstip te verplaatsen naar 19:15 uur zodat de 5 km en de 10 kilometer gelijktijdig zullen vertrekken voor een ronde van 5 kilometer.
LOENEN AAN DE VECHT: De avondvierdaagse is daar afgelast.
MONTFOORT: Vooralsnog de normale tijd, maar als het toch te dreigend wordt, wordt de tocht verschoven tot na de buien of helemaal afgelast, zegt de organisatie.
SOESTERBERG: Onbekend
WOUDENBERG: Onbekend
Overigens begonnen sommige vierdaagsen, zoals die in Utrecht en Amersfoort, al op maandag en was in dat geval de laatste loopdag donderdag. Op andere plekken in de regio, zoals in Mijdrecht, begint de vierdaagse later deze maand.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen, mail dan naar nieuws@rtvutrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.