Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 11

UTRECHT - Het Tourblok komt deze week vanaf de Weg tot de Wetenschap. Hier bevindt zich het langste rechte stuk van de eerste etappe op 4 juli. De renners halen hier snelheden van boven de 50 kilometer per uur. Vlakbij is de aanfietsroute vanuit Bunnik en veel fans en liefhebbers uit die plaats zullen daar de renners aanmoedigen.
Wielrenner Lieuwe Westra (Astana) was nog niet zo heel lang geleden nog stratenmaker. Logisch dat hij werd gevraagd om de eerste tegel te leggen als aandenken aan de Tour de France in Utrecht. Op de Nachtegaalsraat en Burgemeester Reigerstraat zullen de komende weken tweehonderd tegels worden gelegd.
In Bunnik zijn ze ook bezig met de Tour, maar dan op een hele andere manier. Een groepje dames is daar druk met kilometers gele wol. Zij brein gele bekleding voor racefietsen. Het eindresultaat willen ze langs de route zetten.
Verder aandacht voor de officiële promo die de stad Utrecht heeft gemaakt voor de Tour. Ook kijken we naar de opbouw van het Tourdorp achter de Jaarbeurs. In de komende drie weken zullen daar verschillende hospitalitytenten komen de staan. Daarin ontvangt de gemeente én de provincie Utrecht tijdens Le Grand Départ de gasten.
Tenslotte nog een twee oud-wielrenners die vertellen wat zij vinden van de Tourstart in Utrecht.

Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 11

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.