Code oranje levert geen grote problemen op

PROVINCIE UTRECHT - Het noodweer boven de provincie heeft voor relatief weinig problemen gezorgd. De brandweer kreeg een handvol meldingen. Wel was er veel overlast voor treinreizigers en werden avondvierdaagsen ingekort of afgelast.
Door een blikseminslag reden vrijdagavond geen treinen tussen Utrecht Centraal Station en Rotterdam en Den Haag. De NS waarschuwde dat de reistijd langer dan een uur was. Rond 22.30 uur werd het treinverkeer weer opgestart. Het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn had problemen door een seinstoring.

SCHOORSTEEN

In Nigtevecht moest de brandweer in actie komen omdat na een blikseminslag de schoorsteen dreigde om te vallen. De bewoners hadden ook geen stroom meer.
In Bilthoven werd de brandweer wegens wateroverlast in het fietstunneltje op de Soestdijkseweg Noord. De brandweer kon niets doen, maar de gemeente zette pompen aan.
Ook moest de brandweer in actie komen op de Laarderweg in Eemnes. Daar was een grote tak op de weg gevallen.
Later op de avond kreeg de brandweer nog meldingen van wateroverlast in de Baanstraat in Utrecht en stormschade in Rhenen.
Uit voorzorg waren de avondvierdaagsen die in enkele gemeenten werden gelopen, ingekort of afgelast. Ook de wielrenwedstrijd langs het Amsterdam-Rijnkanaal van IJsclub Baambrugge kon niet doorgaan vanwege het noodweer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.