Petitie tegen hogere bouw-btw 15.000 keer getekend

WOERDEN - De petitie btw-nee van belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw in Woerden is in vijf weken tijd ruim 15.000 keer getekend. De campagne is bedoeld om het lage btw-tarief in de bouw te behouden.
Voorzitter Charles Verhoef van de belangenorganisatie voor zzp'ers in de bouw, hout en techniek, overhandigde de handtekeningen zaterdag aan SP-Kamerlid Arnold Merkies.
Op dit moment geldt voor verbouwing en verbetering van woningen een lager btw-tarief van 6 procent op arbeid. Het lage tarief is bedoeld als stimulans voor de bouw, die door de economische crisis in het slop zat. Maar vanaf 1 juli geldt de regeling niet meer.
Ondanks aandringen van de voltallige oppositie in de Tweede Kamer en de hele bouwwereld is het kabinet nog niet van zijn besluit teruggekomen en heeft het nog geen verlenging aangekondigd.
Bijna de helft van de ondertekenaars (47 procent) van de petitie werkt niet in de bouw, zegt Zelfstandigen Bouw. Dat verbaast voorzitter Verhoef niet. "De verhoging van de btw raakt ook de consument. Als het kabinet dit doorzet, is de consument na 1 juli een stuk meer geld kwijt voor het noodzakelijke onderhoud aan zijn huis."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.