RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moordenaar oma Bindi na tien jaar nog ongestraft

1/2
UTRECHT -

Tien jaar na de dood van de 93-jarige Ger Bindi in Utrecht loopt haar moordenaar nog altijd vrij rond. Haar nabestaanden hopen dat de dader wordt gepakt, maar realiseren zich ook dat die kans steeds kleiner wordt.

'Oma Bindi' zoals ze werd genoemd werd op 8 juni 2005 in haar huis aan de Gruttersdijk doodgestoken. Bij het onderzoek naar de moord zijn veel blunders gemaakt. Zo stelde een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut ten onrechte vast dat het hoogbejaarde slachtoffer was doodgeschoten.


MESSTEKEN

Omdat de conclusie van het NFI in tegenspraak was met het sporenonderzoek door de politie werd een contraexpertise uitgevoerd door een ander forensisch instituut. Dat onderzoek wees alsnog uit dat Bindi door messteken om het leven was gekomen.

De fout zette het rechercheteam aanvankelijk op het verkeerde been en kostte veel tijd. Het profiel van een dader die met een vuurwapen naar een oude dame gaat verschilt aanzienlijk van bijvoorbeeld iemand die bij een inbraak is betrapt en om zich heen begint te steken met een voorwerp dat hij toevallig te pakken kan krijgen.


DNA

Het bleef niet bij die ene blunder. DNA-sporen die van de dader afkomstig leken bleken bij nader inzien vervuild. Het monster raakte vervuild met het DNA van een rechercheur die bij het onderzoek betrokken was en werd daarmee waardeloos.

De afgelopen tien jaar zijn onder meer de toen 61-jarige dochter van Ger Bindi en haar man aangehouden. De dochter was degene die Bini de ochtend na de moord in bed had gevonden. Zij en haar man bleken achteraf niets met de dood van hun familielid te maken te hebben.


MOORD

Drie jaar na het misdrijf werd een toen 44-jarige Utrechter opgepakt. Hij zat een lange straf uit voor een andere moord die tijdens een inbraak was gepleegd. Ook van hem kon niet worden bewezen dat hij oma Bindi had vermoord.

Oma Bindi had een ijssalon in de stad en was daardoor een bekende voor veel Utrechters. De moordzaak is inmiddels een zogenoemde 'cold case'. Er zijn twee beloningen voor de tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar van oma Bindi. Zowel Justitie als de familie loven 20.000 euro uit.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -