Utrecht start met aanpassen wegen voor de Tour

© RTV Utrecht
UTRECHT - De werkzaamheden om de wegen in Utrecht geschikt te maken voor de start van de Tour de France zijn maandagmorgen begonnen. Er worden de komende weken 18 tot 20 obstakels weggehaald. Als eerste zijn de Wittevrouwensingel, Lucasbrug en Maliesingel aan de beurt.
Op de Lucasbrug en de Maliesingel worden enkele vluchtheuvels in de weg verlaagd tot straatniveau. Ook worden verkeerslichten komende week in betonnen bakken gezet omdat die moeten worden weggehaald tijdens de Tour de France. Later deze week wordt de hele Maliesingel tot aan het Ledig Erf onder handen genomen en ook volgen er werkzaamheden op onder meer de Sorbonnelaan, Albatrosstraat en de Croeselaan.
De materialen die tijdelijk worden weggehaald, worden opgeslagen op het Defensieterrein aan de Overste Den Oudenlaan. Aannemer Agterberg zet 11 tot 12 teams in om de werkzaamheden uit te voeren. Op plekken waar de situatie onveilig dreigt te worden, zet de gemeente tijdelijke afzettingen neer.
De stad was overigens al begonnen met het repareren van asfalt in straten op de route.
De werkzaamheden staan los van grote wegwerkzaamheden in de stad, zoals op het Paardenveld en de Mariaplaats. De gemeente hoopt die wel zoveel mogelijk af te ronden voor de Tourstart op 4 juli.

Tourwerkzaamheden van start

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.