"Eenzame ouderen in zomer extra alleen"

BUNNIK - Het Nationaal Ouderenfonds vraagt aandacht voor ouderen die in de zomer vereenzamen. Volgens het fonds in Bunnik blijven veel senioren alleen achter als familie en vrijwilligers op vakantie gaan.
Het ouderenfonds is een van de leden van de Coalitie Erbij, een samenwerking tussen organisaties met een gezamenlijke achterban van anderhalf miljoen leden. De coalitie is dit weekend begonnen met een campagne tegen eenzaamheid.
In Nederland zijn ongeveer 1,2 miljoen ouderen eenzaam, zegt woordvoerder Marjolein van der Gaag. In grote steden zijn verhoudingsgewijs meer mensen alleen dan op het platteland. Cijfers uit Utrecht zijn er volgens haar niet. Onderzoek wijst uit dat in Rotterdam de helft van de ouderen zich eenzaam voelt.
De zomer geldt volgens het Nationaal Ouderenfonds bij uitstek als een periode waarin het probleem vergergert. Een van de maatregelen waar het fonds aan bijdraagt is de zogenoemde Zilverlijn. Wie zich daarvoor aanmeldt wordt eens in de twee weken door een vrijwilliger gebeld. Volgens Van der Gaag is de animo groot en is er op dit moment zelfs een wachtlijst.

Nationaal ouderenfonds op Radio M Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.