Buurt baalt van krakers voetbalclub RUC

UTRECHT - Omwonenden willen dat de gekraakte accommodatie van de failliete voetbalvereniging RUC snel wordt ontruimd. De herrie, stank en rommel worden steeds erger, zeggen bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten tegen RTV Utrecht. Zo zouden de krakers hun behoefte in de tuin doen.
Niet alleen vervuiling is een groot probleem, zeggen omwonenden. "Ik heb gisteravond nog de politie gebeld omdat ze zulke harde muziek draaiden." De buurt wil dat de gebouwen snel ontruimd worden.
VVD-raadslid André van Schie vindt het onvoorstelbaar dat het pand nog steeds gekraakt is, vooral ook omdat kraken sinds 2010 verboden. Hij nam vorige week een kijkje en is geschrokken. HIj wil dat er actie wordt ondernomen en zal de kwestie volgende week voorleggen aan de gemeenteraad.

SLOOP

Wethouder Paulus Jansen zegt dat hij graag iets aan de situatie wil doen, maar dat hij moet wachten op groen licht van het Openbaar Ministerie. "Als de zaak is behandeld, wil ik het pand zo snel mogelijk slopen", aldus Jansen.

OM

Het OM laat weten dat op 13 mei de stukken over de kraaksituatie zijn binnengekomen en dat de officier van justitie nog dezelfde dag een brief heeft uitgedaan waarin de ontruiming wordt aangekondigd. De krakers hebben vanaf die datum nog acht weken de tijd om een kort geding aan te spannen tegen deze beslissing. "Doen ze dat niet, dan kan er per 7 juli ontruimd worden. Doen ze dat wel, dan moeten we eerst de beslissing van de rechtbank afwachten", aldus een woordvoerder van het OM.
De krakers begrijpen dat ze soms iets rustiger aan moeten doen. Als er problemen zijn, kan de buurt gewoon bij ze aankloppen, zeggen ze in het Engels tegen RTV Utrecht.
Voetbalvereniging Raven USCL Combinatie uit 1940 ging in 2013 failliet.

Buurt baalt van gekraakte accomodaties voetbalclub RUC

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.