Bootjes aan banden tijdens Tourweekend

UTRECHT - Tijdens het Tourweekend in Utrecht zijn de Oudegracht en de Stadsbuitengracht slechts in één richting bevaarbaar. De bruggen over de Vaartsche Rijn zijn dan dicht om hulpdiensten vrije doorgang te kunnen verlenen als dit noodzakelijk is.
De bruggen en de sluis worden vrijdag 3 juli tot 20:00 uur bediend. Utrecht blijft daarna aan de Zuidkant (Vaartsche Rijn-zijde) gesloten voor het vaarverkeer tot - naar verwachting - zaterdagavond 20:30 uur. Dit tijdstip wordt bepaald door de politie en kan afhankelijk van de ontwikkelingen nog variëren. Vanaf dat moment kan het scheepvaartverkeer in konvooi door de stad varen tot 22:00 uur.

ZONDAG

Zondag 5 juli blijven de bruggen gesloten tot 15:30 uur. Hierna is vrije doorvaart mogelijk tot 20:00 uur. Op de Oudegracht en de singels geldt van 3 tot 5 juli eenrichtingsverkeer voor alle boten, met uitzondering van de hulpdiensten. Ook is op de Oudegracht een afmeerverbod van kracht. Vanaf maandag 6 juli is de dienstregeling weer normaal.
De organisatie adviseert alle waterrecreanten rekening te houden met de beperkte in- en uitvaarmogelijkheid, barrières, eenrichtingsverkeer en drukte op het water

PLOEGENPRESENTATIE

Op donderdag 2 juli, tijdens de presentatie van het peloton op het Lepelenburg, is de singel tussen 15:00 en 22:00 afgesloten vanaf de Nieuwegracht (Abstederbrug) tot en met de Lucasbrug bij de Stadsschouwburg. Deze afsluiting geldt die dag tussen 15:00 en 22:00 zowel voor de beroeps- als recreatievaart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.