Woerden leert van monstertruckdrama

WOERDEN - Woerden gaat extra goed kijken naar de jaarlijkse stuntshow. Burgemeester Molkenboer wil een drama zoals vorig jaar in het Twentse Haaksbergen voorkomen.
In september overleden daar drie mensen toen een monstertruck het publiek in reed. Tientallen mensen raakten gewond.
Woerden buigt zich momenteel over de vergunningsaanvraag voor het evenement dat deze zomer moet plaatsvinden. De burgemeester vindt het verstandig om extra ruimte tussen het publiek en de stuntvoertuigen in te bouwen.

CONTROLE

"Er kan altijd iets gebeuren", zegt Molkenboer. "Maar als we de risico's monitoren en managen dan zijn evenementen goed onder controle te houden".
"We moeten niet doorslaan in veiligheid maar we zijn ook niet naïef. We beoordelen de vergunningaanvraag goed en gaan door de gebeurtenissen in Haaksbergen extra in gesprek met de organisatie."

HAAKSBERGEN

Bij het drama in Haaksbergen vorig jaar verloor monstertruckchauffeur Mario D. de controle over het stuur. Hij reed regelrecht door de dranghekken het publiek in. De burgemeester van Haaksbergen stapte vorige maand op naar aanleiding van een kritisch rapport over de vergunningverlening.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.