Utrechtse grachten leeggevist voor SingelSwim

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft dinsdag de grachten schoongemaakt vanwege de SingelSwim. Komende zondag springen honderden mensen in het water om mee te doen aan de eerste editie. Om te voorkomen dat deelnemers zich bezeren zijn grote opbjecten uit het water gehaald.
Elk jaar haalt de reinigingsdienst van de gemeente duizenden fietsen uit de grachten. Maar ook verkeersborden, koelkasten, tv's en kliko's worden uit het water gevist. Dinsdagochtend zijn het voornamelijk verkeersborden die van de bodem gehaald worden. "In totaal hebben we nu zo'n 24 uur lopen vissen in de gracht", zegt Jean Limbourg van de Haven- en Reinigingsdienst.
Zondag zwemmen deelnemers vanaf Wittevrouwen tot aan park Lepelenburg. "Het water is best schoon, je kunt er prima in zwemmen maar de objecten maken het gevaarlijk. Je moet er niet aan denken dat deelnemers hun armen of benen openhalen", zegt Limbourg.
Een van de mensen die zondag z'n zwembroek aantrekt is burgemeester Jan van Zanen. Hij en de andere deelnemers halen met de SingelSwim geld op voor de stichting Spieren voor Spieren.

Verslaggever Rik Dogger vaart mee met de Haven- en Reinigingsdienst (1)
Verslaggever Rik Dogger vaart mee met de Haven- en Reinigingsdienst (2)
Reportage over het schoonmaken van de grachten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.