Verrassingsbezoek koningin Máxima in Driebergen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen een verrassingsbezoek gebracht aan New Dutch Connections in Driebergen. De stichting kreeg in mei een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds.
Stichting New Dutch Connections zorgt ervoor dat jonge asielzoekers zich kunnen ontwikkelen in de meest productieve periode van hun leven. Omdat ze geïsoleerd in een asielzoekerscentrum wonen biedt de stichting dagbestedingen aan, zoals een bedrijfsstage of een opleiding.
De koningin sprak in Driebergen met jongeren die door New Dutch Connections zijn opgeleid. Zo bezocht ze het kraampje van de Afghaanse Jamshid Hosseini, die door hulp van de stichting nu zelf kleding kan maken. "Het was heel bijzonder om Máxima te zien," vertelt hij. "Ze bekeek mijn kleding en was heel geïnteresseerd."
Oprichter Bright Omansa Richards van New Dutch Connections is tevreden over het verloop van het verrassingsbezoek. "Het was leuk om te zien dat de jongeren heel graag hun dromen met Máxima deelden. Dat is ook precies wat wij als stichting willen overbrengen: dat jongeren trots mogen zijn op hun talent en dat niet steeds aan hun asielzoekersbestaan worden herinnerd."

Koningin Máxima bezoekt New Dutch Connections

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.