Boosaardige kauwen pikken in hoofden van Utrechters

UTRECHT - Op verschillende plekken in de stad Utrecht zijn mensen aangevallen door agressieve kauwen. De vogels sloegen onder meer toe in Overvecht, de Uithof en het Krommerijnpark.
De kraaiachtigen pikken met hun snavel in de hoofden van voorbijgangers. Waarschijnlijk doen ze dat omdat mensen in de buurt van hun nest met jongen komen.
Bij station Overvecht werd de Utrechtse Brigit Oomes gepikt. "Toen ik mijn fiets parkeerde voelde ik opeens een harde tik op m'n hoofd. Ik zag dat het een kauw was en ben snel weggerend."

UITHOF

Hogeschool-docent Guido van der Burg werd aangevallen op de Uithof. "Toen ik m'n auto parkeerde begon een kauw naar me te roepen en lawaai te maken. Hij bleef me maar volgen en vloog vlak over m'n hoofd. Ik vond het niet meer zo leuk en ben weggerend. Dus hij heeft me niet geraakt. Een collega van me is even later ook aangevallen."
Brigit Oomes deed wat onderzoek naar de kauwen en heeft goede hoop dat ze binnenkort stoppen met pikken. "Zodra de jongen goed kunnen vliegen, laten de ouders voorbijgangers met rust."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.