Vermoorde Nieuwegeinse mogelijk overvallen door junk

NIEUWEGEIN - Rianne Brouwer uit Nieuwegein is waarschijnlijk vermoord door de drugsverslaafde inbreker Djeylan P. De 27-jarige studente was met haar vader aan het verhuizen naar Maastricht, waar ze werd neergestoken bij haar nieuwe appartement.
De studente was aan het verhuizen en werd zwaargewond gevonden door haar vader. De politie hield zondag een verdachte aan in Waremme, een plaatsje in de buurt van Luik. De 28-jarige Djeylan P. staat bekend als junk die al veel vaker met de politie in aanraking is geweest. Dat schrijven verschillende Belgische media. Ook zou het volgens verschillende kranten in België om de vriend van de vrouw zou gaan, maar dat klopt volgens de Nederlandse politie niet.

GEVECHT

La Meuse schrijft dat de moeder van Djeylan P. met haar zoon sprak na het misdrijf. "Hij vertelde me dat hij in een groot gevecht was geraakt en dat het verkeerd uitpakte", zegt ze in de Belgische krant. Al maanden had ze P. niet thuis gezien, maar ineens verscheen hij weer aan de deur.
De persofficier in Maastricht zegt in het AD rekening te houden met verschillende scenario's. Zo kan Rianne slachtoffer zijn geworden van een inbreker, maar wordt er ook rekening mee gehouden dat de twee elkaar kenden.

DRUGSRUNNERS

Maastricht staat bekend om drugsrunners die pendelen tussen de stad en Belgische grensplaatsen. Buurtbewoners stellen in de krant dat het de laatste tijd een komen en gaan is van drugsrunners in de wijk waar Rianne zou gaan wonen.
Maandagmiddag werd Djeylan P. voorgeleid aan de Belgische rechter, die hem zo snel mogelijk wil uitleveren aan Nederland. Volgens La Meuse is zijn moeder niet van plan om hem te verdedigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.