Verdachte moord op Rianne voorgeleid

NIEUWEGEIN - De verdachte van de moord vrijdag op de Nieuwegeinse Rianne Brouwer (27) in Maastricht is voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Luik. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Maastricht dinsdag laten weten.
De man (28) werd zondag aangehouden in de buurt van zijn ouderlijk huis in het Belgische Borgworm, ongeveer 20 kilometer ten westen van Luik.
Rianne werd vrijdagmiddag aangevallen in haar nieuwe woning op de derde verdieping van een appartementencomplex aan het Oranjeplein in Maastricht. De studente was van plan om te gaan promoveren en was net aan het verhuizen vanuit Nieuwegein. Haar vader trof haar zwaargewond aan. Het motief van de moord is nog onduidelijk.
Woensdag of donderdag wordt de 28-jarige verdachte uit België voorgeleid aan de Procureur des Konings om te kijken naar zijn uitlevering aan Nederland. Als de verdachte meewerkt, kan de overdracht binnen enkele dagen gebeuren. Als hij niet meewerkt, gaat het langer duren, laat het OM in Maastricht weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.