Uitlevering Djeylan P. kan nog maanden duren

NIEUWEGEIN/MAASTRICHT - De man die ervan wordt verdacht dat hij de Nieuwegeinse Rianne Brouwer in Maastricht heeft doodgestoken, wordt voorlopig niet aan Nederland uitgeleverd. De 28-jarige Djeylan P. werkt zijn uitlevering tegen. Dat meldt de Limburgse nieuwszender L1.
Eerder liet de advocaat van P. nog weten dat de verdachte snel naar Nederland zou willen maar blijkbaar heeft de Belg zich bedacht. Volgens het Openbaar Ministerie werkt P. namelijk niet mee: "wij hebben van de Belgische autoriteiten begrepen dat de verdachte niet voor de verkorte procedure heeft gekozen en dat betekent dat het nog even kan duren voor de persoon wordt uitgeleverd aan Nederland." De uitlevering van P. kan op deze manier zomaar een paar maanden vertraging oplopen.
De 27-jarige Brouwer werd vorige week vrijdag om het leven gebracht. Zij was aan het verhuizen en heeft daarbij waarschijnlijk Djeylan P. betrapt op een diefstal. P. werd zondagmiddag in België opgepakt en probeerde deze week nog zelfmoord te plegen in zijn cel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.