"Vader van Nieuwegeinse ging achter moordenaar aan"

NIEUWEGEIN - De vader van de studente uit Nieuwegein die vrijdagmiddag in Maastricht om het leven is gebracht, heeft nog geprobeerd om de dader te pakken. Dat meldt de regionale omroep L1.
Bewoners van de derde etage van de flat aan het Oranjeplein hoorden glasgerinkel en zagen even later twee mannen over de galerij rennen. De vader zou de achtervolging hebben opgegeven toen de man de trap af rende en naar buiten vluchtte. Volgens een getuige is hij vervolgens teruggegaan naar zijn dochter, die op dat moment nog in leven was.
Omwonenden beweren dat de dader geen bekende was van het slachtoffer, maar dat kan de politie niet bevestigen. De politie is nog zoek naar de gevluchte verdachte. Het gaat om een kleine, lichtgetinte man met een snorretje. Hij is 20 tot 25 jaar. De man zou na het fatale incident op sokken hebben gelopen en bloed op zijn kleding hebben gehad.
Bij de woning gaat zaterdag het onderzoek verder. Omwonenden mogen sinds vrijdagavond de flat weer in en uit. Burgemeester Hoes van Maastricht brengt zaterdagmiddag een bezoek aan het Oranjeplein om daar stil te staan bij de gebeurtenissen van vrijdag.

Politie over misdrijf Maastricht (via regionale omroep L1)
Dochter van ooggetuige (via regionale omroep L1)
Reacties van omwonenden (via regionale omroep L1)
Nieuwegeinse vermoord in Maastricht