Maarssense scholieren vragen gemeentebestuur om disco

STICHTSE VECHT - Tweedejaars VWO-leerlingen van het Niftarlake College in Maarsen legden dinsdag het college van de gemeente Stichtse Vecht het vuur aan de schenen.
De jonge journalisten in spe wilden bijvoorbeeld weten waarom je eigenlijk een gemeente zou willen besturen en wanneer er nou eens een disco komt in Maarssen. Op die laatste vraag konden de politici geen antwoord geven.
Het bezoek aan de school was onderdeel van de jaarlijkse tournee van het gemeentebestuur. Organisaties, scholen en ondernemers in alle kernen worden dan bezocht. Dit was het tweede bezoek in een serie van zes.
De burgemeester en wethouders waren onder de indruk van de jonge reporters. Burgemeester Witteman vertelde dat hij eigenlijk geen idee heeft wat hij moest doen als hij niet in de politiek zou werken. "Als ik geen burgemeester zou zijn, zou ik waarschijnlijk als wethouder werken. Ik weet het anders ook niet."
Nieuwsgierige leerlingen wilden ook weten wat er nou zo leuk is aan het besturen van een gemeente. Wethouder Eric Balemans legde uit dat het prettig is om invloed te hebben. "Ik hoef maar iets voor te stellen en er is al een leger ambtenaren aan het werk om uit te zoeken of het kan. Dat werkt heel anders in de Tweede Kamer. Daar duurt alles veel langer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.