Overlast Soest van kwaad tot erger

SOEST - Sinds een paar maanden wordt Soest geteisterd door zeer veel overlast in het dorp. De incidenten stapelen zich op. Dit keer is het raak bij gymvereniging De Springbokken. De vereniging heeft te maken met vandalisme, insluipingen en bedreigingen.
Volgens bestuurslid Marina van den Heuvel is de maat vol. "Ze maken de zaal kapot, schelden en bedreigen naar de leden toe". De vereniging verwacht dat de gemeente snel maatregelen neemt. "We willen cameratoezicht of inbraakbeveiliging maar ook dat de gemeente de wijk opener maken".
Eerder waren er vernielingen bij grasveld De Engh, bij station Soest-Zuid en bij een school. Ook zou er vorige week vrijdag een meisje zijn aangerand in het zwembad tijdens het discozwemmen. De politie denkt te weten welke jongens bij dat incident betrokken waren.
Vorige maand liet wethouder Jannelies van Berkel weten het helemaal zat te zijn. "De hufterigheid neemt toe, ik word er razend van." De gemeente denkt dat hangjongeren verantwoordelijk zijn voor het spoor van vernieling. Komende vrijdag praat de gemeente met gymvereniging De Springbokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.