Hogeschool Utrecht start nieuwe opleiding stadsingenieur

UTRECHT - De Hogeschool Utrecht gaat een nieuw type stadsingenieur opleiden. De hogeschool wil zo ingenieurs met een brede kennis afleveren, die de complexe stadsproblemen van de toekomst kunnen oplossen.
Dit type professional blijkt in de praktijk hard nodig, aldus de hogeschool. "De moderne opgaven in grote steden grijpen op elkaar in en om ze op te lossen moet je niet alleen je eigen, maar vooral ook andere vakgebieden begrijpen", aldus Bas van der Veen, directeur van het Instituut voor Gebouwde Omgeving van Hogeschool Utrecht.
Bouwend Nederland vraagt zich af of door het verbreden van de kennis allerlei specialismen verloren zullen gaan. De hogeschool zegt dat studenten zich alsnog moeten specialiseren, maar niet voordat ze zich kennis uit andere vakgebieden eigen hebben gemaakt.
Wethouder Lot van Hooijdonk hoopt dat de hogeschool de studenten ook les gaat geven in gedragswetenschap en sociaal maatschappelijke dienstverlening.
De nieuwe opleiding werd gepresenteerd tijdens de conferentie Samen Werken aan Smart Sustainable Cities. De opleiding 'Built Environment' wordt een samenvoeging van de zes huidige bouwstudies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.