Ruzie in Bunnikse buurt over verkoop snippergroen

© RTV Utrecht
BUNNIK - Omwonenden van het Eikenpad in Bunnik maken ruzie over de verkoop van snippergroen in de buurt. De gemeente heeft grond rondom het Eikenpad verkocht aan bewoners van de Gildenring zodat ze hun tuin kunnen uitbreiden. De overburen willen dat het groen openbaar blijft. De Bunnikse wethouder Zakee zit met de kwestie in zijn maag.
"We hebben jarenlang met de buurt gestreden zodat het groen ook groen blijft", zegt Gerda van Kersbergen die naast het Eikenpad woont. "Zo hebben we weten te voorkomen dat hier een fietspad komt of een grote speeltuin."
Van Kersbergen is boos omdat enkele buren nu eigenaar worden van het felbevochten stukje groen."Ik neem het mijn buren kwalijk dat ze nu zonder overleg en zonder ons te hebben ingelicht toch een stuk grond van de gemeente gekocht hebben", zegt Van Kersbergen.

KRITIEK

Wethouder Zakee had de felle kritiek van een deel van de omwonenden niet verwacht. "We gaan nu met alle bewoners in gesprek om tot een oplossing te komen", zegt hij. Daarbij sluit hij niet uit dat het koopcontract ontbonden wordt, ondanks dat het door beide partijen al getekend is. "De kopers weten hier van af. Daar zijn ze natuurlijk niet blij mee."
Van Kersbergen is wel blij dat Zakee het annuleren van koopcontract onderzoekt, ondanks dat de sfeer in de buurt daardoor wel verziekt. "Dat is het nu toch al", zegt ze.

AFSPRAKEN

De coalitiepartijen in Bunnik vinden de verkoop een rare zet van de gemeente. Ze zijn van mening dat de gemeente de grond nooit had mogen verkopen. "In het verleden zijn hierover afspraken gemaakt. Ik vind het heel gek dat de grond nu verkocht is", zegt de fractievoorzitter van de Liberalen. Ook coalitiegenoot P21 is tegen de verkoop van het stuk grond rondom de Eikenpad.
De kopers van het stuk grond willen niet reageren. Woensdagavond praat de wethouder met alle betrokkenen.

Ruzie in Bunnikse buurt over verkoop snippergroen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.