Will vreest voor dierbare brieven: 'Die liggen vast in de sloot'

UTRECHT - Will van Rooijen vreest dat ze de gestolen brieven van haar onlangs overleden zus nooit meer terugziet. "Die liggen vast ergens in de sloot", zegt ze tegen RTV Utrecht.
Een nog onbekende dief jatte dinsdag de kostbare brieven uit een auto bij uitvaartcentrum Daelwijck in het Utrechtse Overvecht. Will zat toen bij de uitvaart van haar zwager, die een maand na de dood van zijn vrouw ook overleed.
"Het zijn brieven die ik zelf tussen 1987 en 1993 heb gestuurd aan mijn zus", vertelt Will. Ze zag de brieven voor het eerst in jaren toen ze onlangs de woning van haar zus leegruimde. "Ik was er zo blij mee dat ze die al die jaren bewaard heeft."
Behalve de emotioneel waardevolle brieven nam de dief ook elektronica en gevaarlijke medicijnen mee. "En de cd met foto's van de uitvaart van mijn zus", zegt Will, die het Brabantse Chaam woont. "Maar die staan gelukkig op de computers van familieleden."

BEWAKINGSCAMERA

De afgelopen tijd was het meerdere keren raak bij het uitvaartcentrum in het Utrechtse Overvecht en Daelwijck zit in z'n maag met de kwestie. Het uitvaartcentrum overweegt camera's, maar vraagt zich af of dat veel zin heeft omdat dagelijks honderden mensen de parkeerplaats op en af rijden.
Er is ook de optie om de bosjes te snoeien, maar daar ziet Daelwijck niets in. Het uitvaartcentrum moet rust uitstralen en daar helpt het groen bij, aldus de woordvoerder. Volgens de woordvoerder surveilleert het uitvaartcentrum vaker.
Mocht iemand de brieven vinden, of de dief krijgt berouw, dan kunnen die worden afgegeven bij begraafplaats Daelwijck.

Ook de uitvaartondernemer zit erg met de diefstallen in de maag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.