Zes jaar cel voor incestplegende natuurgenezer

VIANEN - De rechtbank in Utrecht heeft een 60-jarige Surinaamse natuurgenezer en schrijver veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor jarenlange incest met zijn dochter. Hij krijgt de celstraf ook voor in bezit hebben van kinderporno.
De 50-jarige moeder en 54-jarige stiefmoeder kregen ieder drie jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk voor medeplichtigheid. De 34-jarige halfzus kreeg voor haar aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1,5 jaar.
Het slachtoffer werd van haar twaalfde tot haar negentiende gedwongen om seks met haar vader te hebben. De vrouwelijke verdachten zeiden tegen het slachtoffer dat het slecht met haar zou aflopen als ze geen seks met haar vader zou hebben.
De vader zou bijzondere krachten bezitten, die zijn dochter tegen ziekte en dood zouden kunnen beschermen als hij seks met haar zou hebben. De vrouwen boden de vader de gelegenheid om het misbruik in hun woningen te laten plegen. Naast het misbruik maakte de vader opnamen van de seksuele handelingen met zijn dochter.

VERTROUWEN

De rechtbank rekent het de verdachten aan dat zij het vertrouwen dat een kind in haar vader, moeder, stiefmoeder en halfzus zou moeten hebben, zeer ernstig hebben beschaamd.
De vader heeft nauwelijks verantwoordelijkheid genomen voor de feiten die hij heeft begaan en heeft volgens de rechtbank. geen moment rekening gehouden met de ernstige gevolgen die zijn handelen voor zijn dochter hebben gehad. Ook de drie vrouwen hebben hiervoor in het geheel geen verantwoordelijkheid genomen, aldus de rechtbank.

SLACHTOFFER

De rechtbank legde een lagere gevangenisstraf op dan de negen jaar die door de officier van justitie was geëist tegen de man. Ook de twee oudere vrouwen krijgen minder straf. Dat komt omdat in vergelijkbare zaken ook minder straf wordt gegeven. Bij de halfzus heeft de rechtbank meegewogen dat zij ook slachtoffer is geweest van haar vader.
De vader en de stiefmoeder moeten naast het uitzitten van de gevangenisstraf samen een schadevergoeding van 10.000 euro betalen aan het slachtoffer.
De verdachten waren tijdens de rechtszaak op vrije voeten, maar vanwege deze uitspraak zitten ze weer achter tralies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.