Rechter: milieuzone Utrecht blijft voorlopig in stand

UTRECHT - De milieuzone in het centrum van Utrecht blijft voorlopig in stand. De rechter vindt dat cijfers en rapporten over het effect van een milieuzone uitgebreider bestudeerd moeten worden, maar ziet geen reden de zone nu meteen te verbieden.
De Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) vindt een milieuzone nutteloos en spande daarom een rechtszaak aan. De organisatie wilde mede namens een aantal oldtimerclubs een onmiddellijk verbod op de zone omdat het effect op de luchtkwaliteit nihil zou zijn.
Mocht later blijken dat de zone toch onterecht is ingesteld, dan kan de gemeente al opgelegde verkeersboetes terugbetalen, aldus de rechter donderdag.

BLIJ

Milieudefensie is blij met de uitspraak van de rechter. "Wij zijn ervan overtuigd dat de milieuzone een super effectief middel is om luchtvervuiling te verminderen. Deze uitspraak is goed nieuws voor iedereen die ademhaalt in Utrecht."
De eerste milieuzone van Nederland is sinds januari 2015 een feit. Vanaf 1 mei deelt Utrecht ook boetes uit aan bestuurders van oude dieselvoertuigen die de verbodsborden langs de invalswegen van de stad negeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.