Utrecht zet verslaafdenopvang Rijnenburg door ondanks protest uit de buurt

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft een vergunning verleend voor de verslaafdenopvang aan de Heijcopperkade in polder Rijnenburg. Dit ondanks felle kritiek van buren.
Stichting de Heem, die ook in Woerden mensen opvangt, mag van het college van B en W een tijdelijke woonvoorziening realiseren voor zo'n twintig personen. "Voor de gemeente is het belangrijk dat de personen niet op straat zwerven maar professionele begeleiding krijgen."
Tijdens een bewonersbijeenkomst in februari waren veel buren kritisch over de opvang. Ze vrezen overlast van de verslaafden. "Het terrein wordt echter goed afgesloten", zegt wethouder Margriet Jongerius. "En het staat op behoorlijke afstand tot de dichtstbijzijnde woningen."

UITZICHT

Ook klaagde iemand dat het mooie uitzicht over de polder wordt verstoord door het nieuwe gebouw. De wethouder vindt dat argument niet sterk genoeg. "Vrij uitzicht kan namelijk niet gegarandeerd worden."
Buren die de komst van de verslaafdenopvang nog steeds willen tegenhouden, hebben enkele weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.