Onenigheid over examen, Maarssense leerlingen langer in spanning

MAARSSEN - 170 leerlingen van de Rientjes Mavo uit Maarssen weten nog niet of ze zijn geslaagd. Er is onenigheid over het examen Nederlands.
Een tweede school die de examens corrigeerde is het niet eens met de beoordeling van het examen door de Rientjes Mavo. Daarom moet een speciale inspectie als derde partij de examens nakijken en dat is niet op tijd gebeurd.
Schooldirecteur Ronald van Leeuwen hoopt dat de leerlingen vrijdag duidelijkheid krijgen. "Ik verwacht dat we voor een uur of 2 de resultaten hebben."

VERVELEND

"Het is heel waardeloos dat de leerlingen nu nog geen uitsluitsel krijgen", zegt Van Leeuwen. "Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Wij hadden namelijk het idee dat een aantal van onze leerlingen sterk is benadeeld. En dan heb je het over of een leerling wel of niet slaagt. Dus hebben we gekozen voor een dag later."
De leerlingen en hun ouders hebben het nieuws donderdag aan het begin van de avond in de aula van de school gehoord.

GRAPJE

Een 16-jarige leerlinge dacht eerst dat het een grapje was. "Ik kon het eigenlijk niet echt geloven. Toen ik besefte dat het echt waar was, baalde ik echt heel erg."
Toch is ze blij met de actie van de Rientjes Mavo. "Ik vind het goed dat ze voor de leerlingen opkomen, want het scheelt wel veel punten."
Zit jij op de Rientjes Mavo en heb je nu een dag extra spanning? We horen graag je verhaal. Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl of bel 030-8500500.

Schooldirecteur Ronald van Leeuwen over de kwestie
Leerlinge vertelt over het extra dagje spanning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.