Utrecht zet plannen Gaard-winkelcentrum door, ondanks kritiek van de raad

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil gewoon doorgaan met de grote uitbreiding van winkelcentrum De Gaard, ondanks dat een meerderheid van de gemeenteraad tegen is. Ook veel bewoners van de wijk Tuindorp zijn niet blij met de plannen.
Omwonenden vinden dat het winkelcentrum te groot wordt. Ze vrezen meer verkeersdrukte en aantasting van groen in de wijk.
CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard is het roerend eens met de Tuindorpers. "Grote bomen gaan tegen de vlakte en er gaat water weg", zei hij donderdagavond na de raadsvergadering. "Daarvoor komen wat sprietjes voor terug. En een winkelcentrum van deze omvang past niet in de wijk, het gaat echt een lelijke puist worden."

STEMMEN

De meeste raadsleden zijn het oneens met de huidige plannen voor De Gaard, toch wil de wethouder het plan doorzetten en over twee weken in stemming brengen.
Bewoner Thomas Bersee denkt wel te weten waarom. "Financiële belangen ten aanzien van projectontwikkelaars." Het kost namelijk extra geld voor de gemeente om de plannen weer aan te passen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.