Parkeerwacht Woerden waarschuwt te snel

WOERDEN - Woerden biedt excuses aan voor het gedrag van een overijverige parkeerwacht. De controleur sprak bewoners van de Gedempte Burgwal aan die hun auto's op hun eigen terrein hadden geparkeerd. Dat had hij niet moeten doen, vindt wethouder Tymon de Weger.
De gemeente zegt dat de parkeerwacht die dag uit een andere regio kwam. Woerden rouleert parkeerwachters, om te voorkomen dat ze coulanter worden naar bekenden of dat boze inwoners individuele medewerkers op de korrel nemen.
De controleur gaf de bewoners een waarschuwing. Dat was volgens wethouder De Weger niet de bedoeling. Volgens hem denken bewoners ten onrechte dat zo op hun eigen terrein mogen parkeren zoals hen dat uitkomt. "We wilden eerst in een brief uitleggen dat voor die plekken toch de normale parkeerregels gelden. Pas daarna zouden de controleurs waarschuwingen gaan uitdelen."
De wethouder zegt dat de Woerdense parkeerwachten van de aanpak wisten. Die werkten die dag echter in een andere gemeente. De gemeente verstuurt de bewonersbrief binnenkort alsnog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.