Sloepen alsnog welkom tijdens Tour de France

UTRECHT - Sloepverhuurders in Utrecht hebben een paar slapenloze nachten achter de rug. De gemeente kondigde enkele dagen geleden aan dat de stad tijdens de Tour de France zou sluiten voor scheepvaart door de grachten, maar het stadsbestuur heeft die maatregel nu verduidelijkt: het gaat alleen om schepen die niet onder bruggen door kunnen varen.
De Vaartsche Rijn gaat van vrijdagavond 3 juli tot zaterdagavond 4 juli dicht voor scheepvaartverkeer omdat tijdens de Franse wielerronde hulpdiensten vrij toegang moeten krijgen. Juist daar liggen de sloepen van Utrecht Sloep Rondvaarten.
Even leek het erop dat het bedrijf klanten moest teleurstellen en duizend tot tweeduizend euro schade zou oplopen. "We hebben al allerlei afspraken met mensen die een prachtige rondvaart willen", zei medewerker Chris Achterberg eerder tegen Radio M Utrecht.
Het bedrijf vaart met elektrische fluisterschepen voor maximaal twaalf mensen en een schipper en die kunnen onder de gesloten bruggen door. Daarom mag Achterberg alsnog varen tijdens de Tour de France.

Sloepen alsnog welkom tijdens Tour de France

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.