Soest brengt overlastgevers in kaart: 40 jongeren van 14 tot 22 jaar

SOEST - Burgemeester Metz van Soest heeft iets meer duidelijkheid gegeven over de overlastgevende jeugd in zijn dorp. Het gaat om veertig jongeren tussen de 14 en 22 jaar oud.
Soest wordt al wekenlang geteisterd door de raddraaiers. De gymclub heeft te maken met vandalisme, insluipingen en bedreigingen. Eerder waren er vernielingen bij grasveld De Engh, bij station Soest-Zuid en bij een school.
Ook zou in het zwembad een meisje zijn aangerand. De politie onderzoekt die zaak nog.
Toch is het probleem met de hangjeugd nu niet groter dan voorheen, zegt Metz. "Het is vooral het gevoel op straat dat nu speelt."

MONITOREN

De veertig gewelddadige jongeren zitten in drie aparte hanggroepen, ze kennen elkaar allemaal. De gemeente is niet van plan extra maatregelen tegen hen te nemen: "Monitoren en optreden", aldus Metz.
Eerder maakte het CDA zich wel hard voor extra maatregelen. Die partij wil camerabeveiliging tegen de hangjeugd. "Een gesprekje met ouders is geen optie meer", zei raadslid Jos Dijkmans. "We spreken niet meer over ergernis over zwerfafval of geluidsoverlast van hangjongeren maar over wezenlijke bedreiging, aanranding en molest."

Burgemeester Metz over overlastgevende jeugd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.