Commotie over 'dieselgenerator' gemeente-camera

UTRECHT - De gemeente Utrecht ontkent dat een camera bij de Veilinghaven, in de buurt van de Jaarbeurs, draait op stroom uit een dieselgenerator. Tom Huyskens van autovereniging Bovag tweette vrijdag een foto van de 'dieselgenerator' en de camera.
Volgens Huyskens zou de camera stroom krijgen van de 'dieselgenerator' om zo de milieuzone in de gaten te houden. Dat zou opvallend zijn, want die is juist ingericht om vieze dieselauto's uit de binnenstad te weren.
De gemeente zegt echter dat het verhaal niet klopt: de camera zou hier staan voor verkeerstellingen en niet voor de milieuzone. Bovendien zou het apparaat op de foto geen dieselgenerator zijn.
Het bedrijf dat het apparaat maakt, zegt dat dat laatste niet klopt. Het zou wel degelijk gaan om een dieselgenerator. Maar de gemeente zegt dat het apparaat niet zo wordt gebruikt. "Volgens onze informatie werkt de camera niet op diesel maar op een accu." Die accu zou 's avonds opgeladen worden met stroom uit een lantaarnpaal, zodat de camera overdag stroom krijgt uit de accu.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.