Toch woningen op evenementenplein Soesterberg

SOESTERBERG - Op het verwaarloosde evenementenplein in Soesterberg komen ongeveer zeventig woningen, waarvan zo'n dertig speciaal voor senioren. De gemeenteraad van Soest heeft donderdag met dat plan ingestemd. Veel Soesterbergers zijn tegen huizenbouw op het terrein.
In Soesterberg waren alternatieve plannen gemaakt met onder meer een dorpshuis en een groot park of met een cultureel centrum. Door de huizenbouw zou er geen ruimte meer zijn voor evenementen in het dorp, vrezen de inwoners.
Harry Witte van Gemeentebelangen Groen Soest zegt dat er behoefte is aan woningen in Soesterberg. "De wens is wel dat het fraai wordt, dus dat het geen blokkendozen worden". Het plan was eerst ook dat Soester sociaal-culturele instellingen naar het evenemententerrein zouden verhuizen, maar daar bleek uiteindelijk te weinig animo voor.
Volgens Witte blijft er wel degelijk ruimte over voor evenementen. Er komen zo'n dertig woningen minder dan gepland en daardoor kunnen bijvoorbeeld nog steeds een huttendorp worden gebouwd of een oranjemarkt gehouden.
De plannen moeten nog worden uitgewerkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.