Dit dier onthoofdt Leusdense kippen en konijnen

Dit is 'm.
Dit is 'm. © Familie Fokker
LEUSDEN - Leusden-Zuid wordt al enige tijd geteisterd door een roofdier dat kippen en konijnen onthoofdt. Eén van de bewoners is erin geslaagd een foto te maken van de verdachte.
Op de foto is te zien dat het dier in het konijnenhok van de familie Fokker zit. Bij het gezin, dat bij de Prinses Julianalaan woont, zijn eerder vier konijnen doodgebeten.
Mike Brooks van het Kennisadviescentrum Dierplagen (KAD) heeft de foto bekeken en zegt dat het om een bunzing gaat. "Het is niet heel duidelijk te zien, maar volgens mij is dit een jonkie."

MARTERACHTIGE

Eerder gingen de geruchten dat een marter verantwoordelijk zou zijn voor de dode huisdieren. "Een bunzing is een marterachtige", zegt Brooks. "Het zou goed kunnen dat dit dier verantwoordelijk is. Als ze onvoldoende te eten hebben gaan ze op jacht."
Bij de gemeente Leusden zijn geen nieuwe meldingen binnengekomen dat het roofdier opnieuw heeft toegeslagen. Ze benadrukken dat ze geen jacht kunnen maken op marters of bunzingen, omdat dat beschermde diersoorten zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.