RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Stripboek over heilige Cunera van Rhenen

1/2
UTRECHT - In het Utrechtse Museum Catharijneconvent is een stripboek gepresenteerd over de Cunera van Rhenen, de eerste vrouweljke heilige van Nederand. Cunera leefde in de vierde eeuw en kwam in Rhenen terecht na een bedevaartsreis naar Rome.

"Wat het extra leuk maakte was dat er veel over de geschiedenis van Rhenen aan de hand van dat verhaal te vertellen is. Waardoor je niet alleen het verhaal van de heilige had, maar ook de ontwikkelingen van de stad en de Grebbeberg", zegt striptekenaar Niels Bongers, één van de mensen achter het stripboek.

Bongers is een van de tien tekenaars die aan het stripboek meewerkten. Ook was onder meer een tekenaar van Donald Duck en één van NRC Handelsblad betrokken. Dat levert wel een heel scala aan stijlen op. Niet erg, zegt Bongers. "HEt verhaal zorgt voor de eenheid.

In Museum Catharijneconvent is vanaf vrijdag ook een doek uit de vierde eeuw te zien. Het verhaal gaat dat Cunera daarmee is gewurgd. Het doek is erg kwetsbaar en ligt normaal gesproken in het depot.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht